Pavlova

Marengs og jeg har ikke vært gode venner og hver gang jeg har prøvd meg har resultatet blitt slik. MEN, jeg kan herved konkludere med at det er noe «galt» med mine foreldres stekovn for nå har jeg laget både verdens beste og nå pavlova i ovnen på hybelen min med utmerket resultat!

Dette er en perfekt festkake og passer kjempebra og lage til 17. Mai og konfirmasjoner. Marengsbunnen kan stekes ett par dager i forveien, og frukt og bær kan skjæres opp. Alt du trenger å gjøre på den store dagen er å piske krem og legge krem og frukt på bunnen og voila! Ferdig kake på maks ti minutter! Oppskriften på marengsbunnen fant jeg på http://www.tine.no etter ett kjapt googlesøk.
Dette trenger du:

6 eggehviter (spar eggeplommene – kanskje kan du lage din egen vaniljekrem?)
2 ts hvitvinseddik
4 dl sukker
2 ts maizena

Sett ovnen på 250 grader. Skill eggene. Pass nøye på at du har helt rene skåler og hender og for all del, ikke få eggeplomme i hvitene for da blir det ikke stivt.


Begynn å pisk hvitene på svak hastighet og øk litt etter litt. Mål opp sukker og maizena og ha hvitvinseddik i eggehvitene.

Når eggehvitene ser slik ut kan du begynne å ha i sukkeret litt etter litt.

Når du har hatt i alt sukkeret kan du la masinen gå litt ekstra. Når den er ferdigpisket skal du kan holde marengsen opp ned uten at den faller.


Smør marengsen utover i en sirkel eller en firkant og lag gjerne en grop i midten slik at du får ett naturlig sted å legge fyllet.Skru ned ovnen til 100 grader, sett brettet nederst i ovnen og stek i ca 60 minutter.

Du kan velge om du bruker bare kremfløte, eller vaniljekrem eller hva du enn foretrekker. Jeg brukte Freia kakefyll med vaniljesmak som jeg blandet med en pakke laktosefri kremfløte. Husk! Ikke gjør det vanskligere enn nødvendig, det viktigste er at du har tid til å kose deg og feire dagen.


Ha på de bærene du vil. Jeg brukte de norske fargene og hadde på jordbær, bringebær, rips, blåbær og bjørnebær.


  

  

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s