Tropisk aroma-cupcakes

En sjokoladekakeklassiker som ofte står på norske kakebord er Tropisk aroma, og hva passer vell bedre i disse konfirmasjonstider enn en liten vri? Små lekre Tropisk aroma-cupcakes vil bli en slager på kakebordet! Denne passer bra å lage både glutenfri og laktosefri, men hvis du ikke har behov for det bruker du bare «vanlige» ingredienser.
Dette trenger du:

115 gram melkefritt smør
280 gram sukker
3 egg
260 g Toro kakemiks
4 ts bakepulver
1 knivsodd salt
2 dl melk
1 ts raspet muskatnøtt
1 ts kanel
1 ss kakao
1 ss varmt vann
2 ss certo frysepulver (xanthangummi)

Krem

200 gram mykt melkefritt smør (eventuelt smak til med litt salt siden dette er saltfritt)
500 gram melis
2 ts vaniljesukker
6 ss sterk kaffe
2 ss kakao

Pisk smør og sukker hvitt.


Bland alt det tørre i en skål.


Ha det tørre og resten av ingrediensene i det piskede smøret.

Kjør i maskin til du har en glatt og fin røre.

Fordel røren i muffinsformer. Bruk gjerne ett muffinsbrett, da flyter ikke muffinsene utover.  For jevn fordeling i formene kan du bruke en isskje, da blir alle like store.

Stekes på 180 grader i 20 minutter (hvis du lager hel kake, stek nederst i ovnen i ca 1 time)

Avkjøl cupcakesene på  en rist mens du lager kremen.

Ha alle ingrediensene i mikseren og kjør sammen. Sprøyt eller smør kremen på og pynt med litt strøssel.



Hvis du har tålmodighet til det er det også morsomt og lage små mini-kaker. Del cupcaken i to og smør ett lag inni før du dekker hele kaken med krem. Det er litt tidkrevende og utfordrende men det blir små morsomme kaker!


Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s