Hjemmelaget iskrem

Personlig syns jeg ikke de laktosefrie isalternativene på det norske markedet er spesielt gode. Det løser jeg med å lage min egen iskrem! Da kan jeg tilsette de smakene jeg selv ønsker og jeg kan spise is uten å få vondt i magen. Denne gangen valgte jeg å lage en versjon med Daim og en versjon med Cognacsjokolade som IKKE er laktosefrie – men ha i det du vil! Melkefri sjokolade, karamelsaus, hjemmelaget krokan – bare fantasien setter grenser.

Dette trenger du:
3 eggeplommer
90 gram sukker
3 dl laktosefri kremfløte
Valgfri smakstilsetning

Pisk eggedosis av eggeplommene og sukkeret. Pisk krem i en egen bolle og vend eggedosisen inn i kremen. Husk, laktosefri kremfløte tar litt lenger tid å piske enn vanlig kremfløte.

IMG_0396

 

Lag til smakstilsetningen du har valgt. Cognacsjokoladene knuses med gaffel i en skål. For en enkelt porsjon trenger du ca. 10-12 av disse sjokoladene. Dette blir en «luksusversjon» da en sjokolade koster ca 10 kroner.

IMG_0393

IMG_0395

IMG_0399

 

Til daimversjonen trenger du 1 1/2 -2 doble daimsjokolader. Legg sjokoladen på ett skjærebrett og skjær sjokoladen på tvers. Da bryter sjokolade seg selv opp i passe biter.

IMG_0401

 

Vend inn smakstilsetningen og ha isen over i en boks, en fin skål for servering eller porsjonsformer. La isen stå minst over natten i fryseren og du har en god og kremet iskrem!

IMG_0400

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s