Fantastisk gode boller

Det er mange ting som er lette å lage glutenfritt og ingen merker forskjellen, men gjærbakst er ikke en av de. Nå har jeg funnet en oppskrift som er det aller aller nærmeste jeg har kommet ordentlige hjemmelagede hveteboller! Oppskriften fant jeg på godt.no og det er gjort noen små endringer for å få den ultimate glutenfrie baksten. Jeg har også laget den laktosefri så det er laktosefri lettmelk og melkefritt smør i stedet for helmelk og meierismør.

Dette trenger du:

1 kg semper mix
5 dl laktosefri melk (orginalt helmelk)
150 gram sukker
1 ts salt
2 ts kardemomme (orginalt 1 ts)
2 egg (orginalt 1 egg)
1 pk tørrgjør (orginalt 50 g fersk gjær)
150 gram smør i terninger(kjøleskapskaldt)
2 ss fiberhusk (viktig for konsistens!)

Bland alle ingrediensene bortsett fra smøret i en bakebolle. IMG_0380

Melken skal faktisk ikke varmes! Deigen skal eltes så lenge i maskin slik at varmen som utvikles her er nok for gjæren.IMG_0381

 

Elt deigen i 15 minutter på middels hastighet. Husk! Uansett om deigen oppleves klissete eller tørr – ikke tilsett noe mer enn oppskriften sier. Er deigen tørr vil den få mer fuktighet av smøret, er deigen klissete vil den sette seg ganske mye under hevingen.

Skjær kjøleskapskaldt smør i terninger og ha det i.

IMG_0382

 

Elt deigen videre i 15 minutter. Nå skal alt smøret være eltet inn i deigen. Husk! Ikke tilsett ekstra mel på dette tidspunktet! Dekk deigen med plast og la den heve i 1 1/2 time.

IMG_0384

 

Nå vil deigen være betydelig mindre klissete. Hvis du skal bake ut til kanelsnurrer kan du ha litt mel på benken og på hendene. Det skal ikke være noe problem å kjevle ut deigen.

IMG_0385

 

Hvis du skal lage boller kan du ta litt sojaolje på hendene og trill ut.

IMG_0409

 

De skal etterheves i 1 time før de stekes på 175 grader i 20 minutter.

IMG_0388

IMG_0392

IMG_0413

IMG_0415

 

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s