Påskevafler med appelsin og sjokolade

Siden det er den store vaffeldagen i dag og siden det snart er påske bestemte jeg meg for å lage deilige dessertvafler med appelsin og sjokolade. Dette er ikke en hverdagsvaffel men passer godt ved spesielle anledninger. Server med is så har du den perfekte påskedesserten!

Når jeg lager vafler gjør jeg det litt på slump så jeg har ikke noen mengdeanvisninger på annet enn egg. Røren blir ca 7-8 vafler.

Dette trenger du:

3 egg
Sukker
Mel (jeg bruker Semper mix)
Melk
Smeltet smør
1 appelsin
100 g kokesjokolade

Begynn med eggene og sukkeret. Jeg hadde i tre toppede spiseskjeer sukker.

Pisk sammen og ha i mel til det blir som en tykk grøt du nesten ikke klarer å røre i med vispen.

Nå sper du på med litt melk. Nå vil du få en glatt og fin røre uten klumper. Husk! Ikke spe på for mye melk på dette punktet, da blir der for tynt når du har i appelsinsaften. Smelt smør og ha i røren.

Riv skallet av en appelsin, press saften i en skål og hakk opp sjokoladen i biter.

Sil appelsinsaften og ha alt i røren.

Spe på med litt melk hvis røren er for tykk.

Server med en kule is.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s