Black and white moussekake

I morges fikk jeg en melding, «SÅNN kake MÅ vi bare lage!». Ideen er hentet fra sjokoladekake med vaniljekrem, men jeg har gjort en liten vri på den. Det er sukkerbunn med ett lag sjokolademousse og ett lag hjemmelaget vaniljekrem med en glasur av sjokoladeganach! Det må jo bare bli bra!

Bruk din favorittoppskrift på sukkerbunn, jeg brukte samme som i krokankaken

Oppskriften til vaniljekremen fant jeg på Matprat, og er kjempegod og lett å lage. Bruker du laktosefri melk får du laktosefri vaniljekrem!

Dette trenger du:

1 vaniljestang

4 dl melk

6 egg

1/2 dl sukker

1-2 ss maizena

1.5 dl (laktosefri) kremfløte

Jeg brukte sammen oppskrift på sjokolademoussen som jeg brukte i denne marsipankaken, men sløyfet appelsin.

Dette trenger du;

1 1/2 plate (150 g) kokesjokolade
2 egg
1 ts vaniljesukker

3 dl kremfløte

Til sjokoladeganachen trenger du:

200 gram sjokolade

2 dl kremfløte

Jeg begynte med vaniljekremen. Skrap frøene ut av vaniljestangen.Mål opp sukkeret og ha litt av sukkeret over vaniljefrøene. Bruk kniven du skrapte ut frøene med til å blande frøene godt inn i sukkeret, da får du med deg alt og frøene løser seg lettere opp i væsken.Ha i alle ingridiensene i en tykkbunnet kasserolle og varm forsiktig opp under omrøring.Rør godt til kremen blir tykk og avkjøl, ha gjerne kremen over i en kald skål. Når dette ar avkjølt blander du inn pisket krem.

Til sjokolademoussen begynner du med å smelte sjokolade over vannbad. Når sjokoladen er smeltet pisker du marengs av eggehvitene, og krem av fløten. Når alt er pisket har du eggeplommene og vaniljesukker i den smelta sjokoladen. Bland sjokoladen godt inn i kremen før du forsiktig vender marengsen inn i sjokoladekremen. Sett kaldt i minst en halv time. Se oppskriften på marsipankaken for fremgangsmåte i bilder.

Del sukkerbunnen din i tre og dynk godt med melk. Ha sjokolademousse på det nederste laget.Legg på en bunn til og ha på vaniljekremen.

Nå lønner det seg å sette kaken kaldt en stund mens du gjør klar sjokoladeganachen.

Hakk opp sjokoladen og varm fløten til rett under kokepunktet. Ha den hakkede sjokoladen i en skål som tåler varme.Hell den varme fløten over sjokoladen og la stå 1-2 minutter.Rør godt sammen og hell over kaken. Fordel godt utover hele.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s