Krokankake

Denne skatten fant jeg i mammas oppskriftsbok. Det er en gammel oppskrift som ble laget og solgt på en kafe i en liten bygd en gang på 70-tallet av en eldre dame og den skal ha vært svært populær!

Du trenger en sukkerbunn. I dag har jeg brukt bestemors oppskrift og den ble veldig høy og fin! En kopp her er kaffekoppstørrelse.

Dette trenger du:

4 egg
1 1/2 kopp sukker
1 1/2 kopp potetmel og 1/2 kopp Toro kakemiks
2 ts bakepulver

Pisk egg og sukker til eggedosis. Jeg brukte en håndmikser og pisket til den var passe fast. En test du kan bruke er å skrive «Ole» med vispene – «o»en skal akkurat forsvinne når du skriver «e». Sikt i mel og bakepulver og vend inn. Ha røren i en 26 cm form. Stekes på 150 grader, nederst i ovnen i ca 1 time.

Dette trenger du til fyllet:

Krem:

2 ss glutenfritt mel
1 ss sukker
2 kopper melk
1 ts vaniljesukker
1 eggeplomme
250 gram margarin
250 gram melis

Krokan:

100 gram sukker
100 gram hakkede mandler
1 ts bakepulver

Ha mel, sukker og melk i en kasserolle og kok opp under omrøring. Rør så inn vaniljepulver og eggeplommen og avkjøl.

Lag krokanen mens du venter på at melkeblandingen avkjøles. Begynn med å hakke mandlene før du smelter sukker i en panne.

Når alt sukkeret er smeltet og karamellen har fått en fin farge har du oppi de hakkede mandlene.

Ha krokanen på ett smurt bakepapir (jeg var fri så jeg brukte aluminiumsfolie, det virker også fint). Avkjøles før du legger bakepapir eller plastfolie over og slår i biter med en kjevle.

Når melkeblandingen er avkjølt pisker du smør og sukker mykt før du har i melkeblaningen og pisker GODT slik at kremen ikke blir kornete.

Del kakebunnen i to. Jeg skjærte bort toppen slik at det ikke skulle bli for mye bunn i forhold til krem. Dynk med litt melk og ha i ca 2/3 av kremen i midten, pass på at det er nok krem igjen til ett tynt lag med krem på toppen og rundt kantene. Ha gjerne litt krokan i midten og pynt med krokan på toppen.

Denne kaken anbefales virkelig!

Reklamer

2 kommentarer om “Krokankake

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s