Glutenfri pizzabunn

Å få til en god pizzabunn har vi brukt litt tid på. Vi har prøvd forskjellige oppskrifter og ingridienser men har ikke vært helt fornøyd før vi fant denne – og her er virkelig det enkle det beste! Løsningen var smeltet smør i deigen i stedet for olje, og deigen blir sprø og god og er kjempeenkelt å legge på stekeplaten.

Dette trenger du:
1 pk semper mix
3 dl vann
75 gram smør
1 pk gjær
1 ts salt

Smelt smør og tilsett vannet. Sjekk at vannet er varmt nok for gjæra.
20140607-211434-76474356.jpg

Bland alt det tørre i en miksebolle og bland lett sammen.

20140607-211520-76520701.jpg

Ha væsken i melet og elt godt sammen.

20140607-211604-76564037.jpg

Hev i 30 minutter til ca dobbel størrelse.

20140607-211650-76610031.jpg

Bruk hendene å press deigen utover på en stekeplate med smurt bakepapir. Hvis den er litt klissete kan du ta litt olje på hendene.

20140607-211842-76722160.jpg

Ha på det fyllet du ønsker og stek på varmluft på 200 grader i 15 minutter. Da blir deigen sprø og god!

20140607-211956-76796799.jpg

Reklamer

En kommentar om “Glutenfri pizzabunn

  1. Ester sier:

    Hei! Takk for oppskrift, jeg prøvde denne i går, og den var kjempegod! Min glutenfrie mann var veldig fornøyd, så den blir standardoppskriften min fremover =)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s