Marsipankake

På fredag skulle vi feire bursdagen til bestemor så vi fant ut vi skulle bake en marsipankake. Planen var å lage tradisjonelt fyll – jordbærkrem, men halvveis i bakingen fikk vi vite at bestemor hadde lagd bløtkake med jordbærkrem så da var det bare å finne på ett annet fyll. Vi endte opp med å lage en sjokolademousse med revet appelsinskall i det ene laget og vaniljekrem (vaniljekrem blandet med fløtekrem) og daimkuler i det andre laget.

Oppskriften fant vi her, og det ble en kjempeflott bunn! Vi valgte å lage kaken i en 26 cm form i stedet for i en 24 cm, men den ble høy nok.

4 egg
2 dl sukker
1 1/2 dl Toro kakemiks
1 1/2 ts bakepulver
1 dl potetmel

 

Forvarm ovnen til 160 grader, legg bakepapir i bunnen (og på sidene hvis du bruker en 24 cm form) og smør godt.

Pisk egg og sukker til eggedosis i en kjøkkenmaskin og la den gå i 10 minutter. Bland mel, potetmel og bakepulver og sikt blandingen i eggedosisen.

DSC_0714

Vend melet forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott slik at du ikke slår ut luften. Hell blandingen over i den smurte formen. Ta gjerne slikkepotten og fukt kantene på forma med deigen.

DSC_0715

Stekes nederst i ovnen i ca. 30 – 40 minutter. Siden jeg brukte en større form og fikk en flatere kake holdt det med 30 minutter.

DSC_0716

Legg ett bakepapir på risten og snu kaken opp ned i formen og la den avkjøles slik. Da beholdes fuktigheten bedre i kaken.

DSC_0717

Nå er kaken klar til å fylles med det du ønsker!

 

DSC_0718

Så til fyllet. Jeg begynte med å lage sjokolademoussen. Oppskriften fant jeg på Tine.no og den var veldig god, selv for en som ikke er så veldig glad i sjokolade med smakstilsetninger. Den er heller ikke tilsatt noe sukker annet en det som allerede er i produktene.

1 1/2 plate (150 g) kokesjokolade
2 egg
1 ts vaniljesukker
4 ss revet appelsinskall
3 dl kremfløte

Smelt sjokoladen i vannbad

DSC_0719

Skill eggeplommene fra eggehvitene og pisk eggehvitene stive

DSC_0721

Pisk kremfløte. Når sjokoladen er smeltet tilsetter du eggeplommene, vaniljesukkeret og appelsinskallet. Bland godt sammen og ha sjokoladeblandingen i kremfløten og bland dette. Tilsett så marengsen og rør forsiktig til det blir en jevn røre. Sett moussen i kjøleskapet mens du forbereder bunnen.

DSC_0726

Del bunnen i tre og legg en bunn på ett kakefat. Vi valgte å dynke med melk, men bruk gjerne noe annet. F. eks. appelsinjuice eller sukkerlake med appelsinsmak hadde passet fint i denne kaken.

DSC_0727

Sett springformen rundt bunnen og ha på sjokolademoussen. Da er du sikret at den ikke tyter utfor når du legger på neste bunn.

DSC_0728

Lag vaniljekrem av en pakke vaniljesaus uten koking. Dette gjør du ved å kun tilsette 2 dl melk. Dette skal stå kjølig en stund så du kan gjerne lage denne mens du venter å at kaken skal avkjøle seg. Når vaniljekremen har stått en stund pisker du en pakke kremfløte og blander i vaniljekremen. Ha i daimkuler eller hakket daim, og bre utover kakebunn nr. 2 (som også er dynket).

DSC_0729

La den stå kaldt en stund før du legger på siste bunn og fjerner springformen.

DSC_0730

 

Dekk kaken med ett tynt lag pisket krem slik at marsipanen holder seg på plass. Kjevle ut marsipanen så tynn som mulig med litt melis under. For å lage åpningen i toppen tar du en blank plastikkpose og klipper til så det er litt større enn den åpningen du vil lage. Legg plastikkbiten mitt på kaken og bre marsipanlokket over. Ta en skarp kniv og lag to kryss over hverandre slik at du får åtte spisser. Brett spissene utover og ta bort plastikken. Mitt hull ble litt lite og skeivt plassert men sånn er det når man har overdreven tro på at man har godt øyemål! Jaja..

 

DSC_0731

Denne gangen ble det pyntet med litt appelsin på midten og kremfløte rundt kanten.

DSC_0732

4 kommentarer om “Marsipankake

 1. Elin Linnea sier:

  Hei Eirin!

  Bloggen din har fanget vår oppmerksomhet på grunn av kvaliteten av oppskriftene. Vi ville bli glade hvis du ønsker å bli med i Alleoppskrifter.no, slik at vi kunne koble til den.

  Alleoppskrifter er en søkemotor som samler de beste norske matlaging nettsteder og blogger fra Internett.

  Flere hundre blogger er allerede registrert her og dra nytte av den trafikken vi sender til sine blogger og nettsteder.

  For å bli med Alleoppskrifter, bare gå til http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

  Ha en fin dag!

  Vennlig hilsen,
  Elin
  Alleoppskrifter.no

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s