Verdens beste

Verdens beste, Drømmen, Kvæfjordkake… kjært barn har mange navn. Vi kaller det Verdens beste og det er så lenge siden vi lagde den at sist ble det brukt vanlig hvetemel. Vi bestemte oss derfor for å lage den til påske i år, men ikke alt gikk helt som planlagt. Jeg brukte oppskriften som er blitt brukt i alle år med suksess hver gang, og alt så ut til å gå bra. Marengsen hevet seg masse i ovnen helt til den plutselig kollapset og ble helt flat. Da den var avkjølt satt bunnen fast i bakepapiret og smuldret opp når vi tok i den og marengsen skilte seg fra bunnen. Ja, da er det bare en ting å gjøre og det er å prøve på nytt. Vi fant fram en litt annen oppskrift med større bunn og satte igang igjen. I første runde hadde jeg brukt Semper mix, andre runde bestemte vi oss for å prøve Toro bakemiks. Andre runde ble mye mer vellykket, men marengs vil bare ikke bli bra her i huset.. Har prøvd alle mulige slags kjerringknep men ingenting funker så jeg velger å skylde på ovnen!

Her er oppskriften vi endte opp med å bruke:

200 g smør
200g sukker
8 eggeplommer
200 g mel (Toro kakemiks)
3 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker
8 ss melk

Pisk smøret og sukkeret hvitt. Husk at slikkepotten er kjekk å ha slik at alt blir jevnt blandet!

 

DSC_0663

La maskinen gå på lav hastighet og tilsett en og en eggeplomme om gangen.

DSC_0666

 

Bland mel, vaniljesukker og bakepulver i en skål.

DSC_0665

 

Ha melken i smørblandingen og miks.

DSC_0668

 

Ha i melblandingen og miks til det er godt blandet. Igjen, husk slikkepotten!
Når alt er godt blandet tar du fram langpanneformen og dekker den med bakepapir. Smør bakepapiret godt slik at kaken løsner lettere fra papiret.

DSC_0673

 

Marengs:

8 eggehviter
350 g melis

Pisk eggehvitene til den er hvit og nesten stiv. Tilsett melisen litt og litt om gangen og pisk til den er så stiv at du kan holde bollen opp ned uten at det renner.

Smør marengsen utover deigen.

DSC_0674

 

Kaken stekes midt i ovnen på 175 grader i ca 25 minutt eller til marengsen har fått en fin farge. Følg litt med så den ikke blir svidd.

DSC_0675

 

Fyll:

1 pk vaniljesaus uten koking
2 dl melk
1 pk kremfløte

Bland vaniljesauspulveret med 2 dl melk (ikke følg anvisningen på pakken) og rør til den er klumpefri. Sett den i kjøleskapet en stund slik at det blir en tykk og fin vaniljekrem.

DSC_0672

 

Pisk 1/2 pk kremfløte med noen dråper romessens (vi bruker 7-8 dråper men er smak og behag), og bland kremene sammen.

DSC_0676

 

Hvis du foretrekker det kan du bruke romkrem og kremfløte i stedet for vaniljekrem og kremfløte.

Del kakebunnen i to og smør kremen på den ene halvdelen og legg den andre halvdelen oppå. Kaken er klar til å serveres, men kan fint lages dagen i forveien og stå i kjøleskapet. Jeg synes ofte at kaken er bedre når den har stått over natten.

DSC_0677

Reklamer

En kommentar om “Verdens beste

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s